Do sałatki potrzebne nam:
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasolki
- natka pietruszki
- natka kolendry
- 3 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 2 awokado
- sok z 1/2 cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- 1/2 papryczki chili
- łyżeczka cukru trzcinowego
Kukurydzę i fasolkę odcedzamy i opłukujemy zimną wodą.
Siekamy drobno natkę pietruszki i kolendrę.
Pomidory, paprykę i awokado kroimy w 1,5 cm kostkę.
Drobniutko kroimy papryczkę chili.
Oliwę mieszamy z cytryną, łyżeczką cukru i solą oraz pieprzem
Wszystko mieszamy w misce, polewamy sosem i gotowe!
Można podać z → medalionami z indyka i będzie gotowy cały obiad!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz