piątek, 28 sierpnia 2015

MEDALIONY Z INDYKA / TURKEY MEDALLIONS

A takie tam szybkie kotleciki z indyka. Idealnie pasujące do sałatki z awokado. Bardzo prosty i szybki obiad zanim uwinę się z kuchnią węgierską i rumuńską z wakacji.

Składniki:
  • 5-6 kotlecików z piersi indyka
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • oregano
  • sól i pieprz 
Czosnek wyciskamy i wraz z przyprawami mieszamy z oliwą i tak przygotowaną miksturą nacieramy kotleciki. Pozostawiamy na trochę w lodówce.


Następnie obsmażamy z każdej strony na patelni - tak 2 minutki z każdej, żeby nie przeciągnąć.


Podajemy, na przykład z →   sałatką z awokado.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz