niedziela, 22 listopada 2015

KUCHNIA LIBAŃSKA / LEBANESE CUISINE

Jakiś czas temu pojechałam znów się trochę podszkolić. Tym razem warsztaty kuchni arabskiej prowadziła jedna z uczestniczek programu Master Chef - Samar Khanafer-Gniadek. 
______________________________________________________
Some time ago I went to learn something more about cooking again. This time the host of arabic cuisine workshop was one of the Master Chef contestatns - Samar Khanafer-Gniadek.  



Kuchnia arabska nie jest moją ulubioną kuchnią, ale humusem, tabboulah czy jagnięciną nigdy nie pogardzę. 

Przygotowaliśmy między innymi:
________________________________________________________
Arabic cuisine is not my favourite, but I would never say no to hummus, tabboulah or lamb. 

Among other things, we prepared:
 

Hummus


Tabbouleh


Molokhia z ryżem po libańsku
Molokhia with Lebanon style rice


Kotleciki jagnięce pod kruszonką z natki podane 
na puree czosnkowym z duszonymi warzywami w pomidorach.
__________________________________________
Lamb cutlets under parsley crumb topping served over garlic puree with stewed vegetables in tomatoes. 


Cygaretki z ciasta filo / Filo cigarillos


Teraz muszę tylko postudiować przepisy i popróbować co mi z nich wyjdzie :) No i oczywiście zdobyć niektóre składniki - i to już jest wyzwanie, ale ja się nigdy nie poddaję! :)
________________________________________________________
Now I only have to study the recipies and try them out :) And of course I need to get some of the ingredients - and that might already be a challenge, but I never give up! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz