Jakiś czas temu pojechałam znów się trochę podszkolić. Tym razem warsztaty kuchni arabskiej prowadziła jedna z uczestniczek programu Master Chef - Samar Khanafer-Gniadek.
______________________________________________________
Some time ago I went to learn something more about cooking again. This time the host of arabic cuisine workshop was one of the Master Chef contestatns - Samar Khanafer-Gniadek.
Kuchnia arabska nie jest moją ulubioną kuchnią, ale humusem, tabboulah czy jagnięciną nigdy nie pogardzę.
Przygotowaliśmy między innymi:
________________________________________________________
Arabic cuisine is not my favourite, but I would never say no to hummus, tabboulah or lamb.
Among other things, we prepared:
Tabbouleh
Molokhia z ryżem po libańsku /
Molokhia with Lebanon style rice
Kotleciki jagnięce pod kruszonką z natki podane
na puree czosnkowym z duszonymi warzywami w pomidorach.
__________________________________________
Lamb cutlets under parsley crumb topping served over garlic puree with stewed vegetables in tomatoes.
Cygaretki z ciasta filo / Filo cigarillos
Teraz muszę tylko postudiować przepisy i popróbować co mi z nich wyjdzie :) No i oczywiście zdobyć niektóre składniki - i to już jest wyzwanie, ale ja się nigdy nie poddaję! :)
________________________________________________________
Now I only have to study the recipies and try them out :) And of course I need to get some of the ingredients - and that might already be a challenge, but I never give up! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz