Szybciutka i prościutka 'metoda na głoda' :) Tak mi dzisiaj wyszła, bo nie chciałam na szybko wcinać bułek. Czasami z tego co w lodówce (czyli często z niczego) można stworzyć całkiem smaczne coś na ząb!
______________________________________________________
Quick and easy method for a little hunger. It just came out when I was trying not to eat bread rolls. Sometimes, from what you have in the fridge (which is often - nothing :) you can create culinary miracles - quick and tasty bites to eat!
Składników jest niewiele:
_____________________
Ingredients are only few:
- 250g wędzonej piersi z indyka
- 2 słoiczki (ok 300g) paseczków selera w zalewie
- 2 gruszki
- 2 garści orzechów włoskich
- łyżka majonezu
- 2-3 łyżki jogurtu gęstego np. bałkańskiego
- pieprz i ewentualnie sól do smaku
______________________________________________________
- 250g smoked turkey breast
- 2 jars (about 300g) of celery strips in brine
- 2pears
- 2 handfulls of walnuts
- 1 tbsp mayo
- 2-3 tbsp thick yoghurt
- pepper and possibly some salt
Wszystko mieszamy w miseczce.
Teraz sos - mieszamy łyżkę majonezu z 2-3 łyżkami gęstego jogurtu i doprawiamy pieprzem. Z solą trzeba uważać - najpierw sprawdzamy i dopiero solimy - ja nie dawałam soli, ale ja generalnie mało solę.
Mieszamy składniki z sosem i gotowe!
____________________________________________
Combine all ingredients in a bowl.
Now the sauce - mix 1 tablespoon of mayo with 2-3 tablespoons of yoghurt and season with pepper. Be careful with salt - I didn't add any, but I generally put little salt into my dishes.
Combine well and it's ready!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz