poniedziałek, 9 grudnia 2013

CIASTO PATE SUCRÉE/ PATE SUCRÉE DOUGH

 Proste ciasto na fajną kruchą tartę (20-23 cm). / Easy delicate tart dough (20-23 cm)

Potrzeba będzie: / You'll need:


  • 200g mąki
  • 120g masła
  • 25g mąki migdałowej
  • 2g soli
  • 60g cukru pudru
  • 1 jajko
  • wanilia
---------------------------------
  • 200g flour
  • 120g butter
  • 25g almond flour
  • 2g salt
  • 60g confectioner's sugar
  •  1 egg
  • vanilla
--------------------------------
Wymieszaj cukier puder, sól, 1/2 wanilii, mąkę migdałową i mąkę. Dodaj schłodzone masło w małych kawałkach i ucieraj rękoma jak kruszonkę, aż będzie miało konsystencję piasku. Dodaj jajko i wymieszaj. Jak już będzie klejące wyłóż na blat i rozcieraj ręką aż składniki dobrze się połączą w gładką masę. Uformuj kulę, spłaszcz, zawiń w folię i wsadź na co najmniej 30 minut do lodówki. 

Wyjmij, rozwałkuj na około 3 mm i włóż do formy dobrze dopasowując i doklejając brzegi. Przed pieczeniem wstaw na kolejne 30 minut do lodówki.
-------------------------------
Combine confectioner's sugar, salt, 1/2 vanilla bean, almond flour and regular flour. Add chilled butter in small chunks and rub together so that you obtain sand-like mixture. Add egg and mix together. When it gets sticky put in on the table and rub against the table with the bottom of your palm until well combined. Form a ball, press flat, wrap in plastic foil and put into the fridge for at least 30 minutes.

Take out of the fridge, roll flat - about 3 mm thick and put into your baking pan making sure you fit it well and stick the sides well to the pan. Put back into the fridge for at least 30 minutes before baking. 
--------------------------------

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz