czwartek, 14 listopada 2013
KREWETKI I MANGO/ SHRIMPS WITH MANGO
Kolejna prosta w wykonaniu sałatka, od której jestem całkowicie uzależniana. Krewetki, słodkie mango i pikantne chili... właśnie zjadłam całą, chociaż miało zostać trochę na jutro - i to jest w tej sałatce najtrudniejsze... :)
---------------------------------------------
Another extremely easy to make salad I am absolutely addicted to. Shrimp, sweet mango and spicy chilli... I've just eaten everything, though I was supposed to leave some for tomorrow - and that's the most difficult part in this salad ... :)
Potrzeba będzie:
(mi starczyło na raz, ale jak ktoś da rade to może się jeszcze z kimś podzielić, albo zrobić podwójną porcję)
--------------------------------------
You'll need:
(I ate it all at once, but if you manage you can share with someone else, or prepare twice as much)
Mango kroimy w kostkę, dodajemy krewetki (z zalewy lub sparzone chwilkę we wrzątku) i zalewamy sosem z jogurtu naturalnego z łyżką majonezu, sosem chili - ile kto lubi i solą i pieprzem do smaku.
Ta daaaa!
A teraz niech mi ktoś powie, że nie pożarł całej! :)
-------------------------------------
Dice mango, add shrimp (from a jar or lightly cooked) and add the sauce made of natural yoghurt with a tablespoon of mayo, chilli sauce - as much as you wish, and salt and pepper to taste.
Ta daaaaaa!
And now, tell me you haven't eaten it all at once! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Hejo Wannabe Chefie! Mam pytanie: czy tak jak na obrazku, jogurty i majonezy trzeba najpierw na papier, a potem zeskrobać i do miski? Czy dzięki temu majonez zyskuje na głębi? No i ile na tym papierze je trzymać? :)
OdpowiedzUsuńty się chłopaku doigrasz... :) Pewnie, że na papier - oszczędzasz naczynia - myć nie trzeba! :)
OdpowiedzUsuńaaa widzisz... :) ale sałatka spoko, niech Chef tworzy dali. Trzymam kciuka (w majonezie) i czekam na inne sałatki, najlepiej bez boczków. :)
OdpowiedzUsuńbędą bez boczków - dla zieleniaków :)
OdpowiedzUsuń